Blanka Vlašić i Andras Haklits atletičari godine

Zagreb (26.11.2009) - U hotelu Westin u Zagrebu, u organizaciji Hrvatskog atletskog saveza, održana je svečanost proglašenja najboljih hrvatskih atletičara u 2009. godini. Prema očekivanju to su Blanka Vlašić svjetska prvakinja u skoku u vis i Andras Haklits finalist svjetskog prvenstva u bacanju kladiva.

U juniorskoj konkurenciji to su Sandra Perković europska juniorska prvakinja u bacanju diska i finalistica svjetskog prvenstva u Berlinu te Marin Premeru brončani u bacanju diska na europskom juniorskom prvenstvu. Proglašene su i nade godine Ines Ikić, četvrta u troskoku na EYOF-u i Ivan Horvat finalist svjetskog prvenstva za mlađe juniore u skoku s motkom i drugi na EYOF-u.
Za najbolje trenere u 2009. godini proglašeni su Joško Vlašić i Bojan Marinović treneri Blanke Vlašić, a za posebna dostignuća nagrađen je i Ivan Ivančić trener Sandre Perković i Marina Premerua. Za najbolji klub u ovoj godini proglašen je AK Dinamo-Zrinjevac.
U sklopu ove svečanosti potpisan je Ugovor o medijskom sponzorstvu između organizatora Kupa kontinenata koji će se slijedeće godine održati u Splitu i EPH-a koji su potpisali Stjepan Orešković predsjednik Odbora direktora EPH i Siniša Ergotić direktor Kupa.

HRVATSKI ATLETSKI SAVEZ
Croatian Athletics Federation HRVATSKI ATLETSKI SAVEZ
Croatian Athletics Federation

E: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.  W: www.has.hr
T: +385 1 4613 499
OIB: 75893754111

Metalčeva ulica 5 (IV kat)
HR-10000 Zagreb

Copyright 2023 © Hrvatski atletski savez | Sva prava pridržana