Menu

U Zagrebu preminuo Ivan Ivančić legendarni trener bacača

HASZagreb (29.08.2014.) - Tužna i iznenanađujuća vijest stigla nam je sinoć, a kaže da je iznada preminuo Ivan Ivančić legendarni trener bacača. Ivančić je posljednjih dana boravio u KBC Sestara Milosrdnica na odjelu pulmologije gdje je kasno sinoć preminuo.

Ivančićev je životni put završio u 77. godini života. Rođen je u Grabovici 6. prosinca 77. godine i sam je bio vrhunski atletičar - bacač kugle. U svojom atletskoj karijeri kao natjecatelj osvojio je dva naslova prvaka Europe u dvorani 1980. i 1983., a bio je i prvak Mediterana 1975. godine kao reprezentativac bivše države.
 
Devedesetih godina iz Beograda seli u Zagreb i postaje trener bacača u Mladosti kada počinje uzlet rezultata u bacačkim disciplinama u Hrvatskoj. Svoju je trenersku karijeru nastavio u AK Dinamo-Zrinjevac čiji je trener bio do svoje smrti. U tom razdoblju stvori je niz vrhunskih bacača među kojima su bili Ivana Brkljačić, Edis Elkasević, Nedžad Mulabegović, Valentina Srša, Marin Premeru, Martin Marković, Matija Gregurić te ona najslavnija, Sandra Perković s kojom je osvojio zlato na Olimpijskim igrama u Londonu. Bio je veliki radoholičar neprestano stvarajući nove mlade bacače koji su donosili medalje s velikih međunarodnih natjecanja.
 
Ukupno su njegovi atletičari osvojili 10 zlatnih medalja na velikim natjecanjima i to na Olimpijskim igrama (1), Europskim prvenstvima (2), Svjetskim juniorskim prvenstvima (4), Svjetskim mlađejuniorskim prvenstvima (2) te Europskim juniorskim prvenstvima (1) kao i jedan svjetski juniorski rekord u bacanju kugle. "Trendžo", kako su od od milja zvali njegovi puleni, radio je gotovo do zadnjeg dana svog života, a još nedavno, u srpnju u Eugenu, njegov je diskaš Martin Marković osvojio naslov svjetskog juniorskog prvaka. Veliki je ovo gubitak ne samo za njegove sportaše koje je trenirao i za njegov klub nego i za cijelu hrvatsku atletiku, a usudili bi se reči i svjetsko i europsko bacanje.

Sponzori

Nike Z L A T N I    S P O N Z O R