U Helsinkiju 11 naših, Sandra brani naslov europske prvakinje

Zagreb (23.06.2012.) - Od 27. lipnja do 1. srpnja u Helsinkiju će se održati prvenstvo Europe koje će biti pomalo drugačije od dosadašnjih. Naime, po prvi put ono će se održati samo dvije godine nakon posljednjeg održanog u Barceloni i to u godini Olimpijskih igara. I sam program Prvenstva je "skraćen" pa se tako neće održati izvanstadionske dicipline - maratoni i discipline hodanje, a sam program traje tek pet dana.


Hrvatska će na ovom Prvenstvu imati ukupno 11 natjecatelja i to 5 atletičarki i 6 atletičara. Prvo ime hrvatske atletike u Helsinkije će biti Sandra Perković koja će tamo braniti naslov europske prvakinje osvojene u Barceloni. Sandra je vodeće diskašica u poretku Dijamantne lige ove sezone te ima drugi rezultat u svijetu ove godine 68,24 m. Bolji rezultat od nje ima samo Njemica Nadine Müller (68,89 m) koja će Sandri biti i najozbiljnija protivnica u Helsinkiju.

Osim Sandre, u Helsinkiju će nastupiti još 4 naše atletičarke i to Anita Banović (400 m), Nikolina Horvat (400 m prepone), Ana Šimić (skok u vis) i Valentina Mužarić (bacanje kugle).
U muškom dijelu naše reprezentacije najbolje kotira Nedžad Mulabegović u bacanju kugle koji ima treći rezultat sezone (20,66 m) od prijavljenin bacača. Osim njega u Helsinkiju će nastupiti Marko PrugovečkiDino Pervan (skok u dalj), Marin Premeru (bacanje kugle), Roland Varga (bacanje diska) i Andras Haklits (bacanje kladiva).
Osim natjecatelja u Helsinki putuju i treneri Ivan Ivančić, Igor Čordaš, Edis Elkasević i Edvard Josipović, liječnik Zorislav Devernay, fizioterapeut Jelena Gabelica, voditeljica press službe Kristina Perica, a vođa ekipe je direktor HAS-a Siniša Ergotić.
Već prvog dana natjecanja u srijedu 27. lipnja nastupit će u kvalifikacijam petero naših predstavnika i to Nedžad Mulabegović i Marin Premeru u bacanju kugle, Ana Šimić u skoku u vis, Nikolina Horvat na 400 m prepone i Anita Banović na 400 m. Sandra Perković svoje će kvalifikacije bacanja diska imati u subotu 30. lipnja, dok je finale dan kasnije u nedjelju 1. srpnja.

HRVATSKI ATLETSKI SAVEZ
Croatian Athletics Federation HRVATSKI ATLETSKI SAVEZ
Croatian Athletics Federation

E: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.  W: www.has.hr
T: +385 1 4613 499
OIB: 75893754111

Metalčeva ulica 5 (IV kat)
HR-10000 Zagreb

Copyright 2023 © Hrvatski atletski savez | Sva prava pridržana