Menu

Za sada samo troje naših u Pragu

HASZagreb (28.02.2015.) - Jučer je u Zagrebu održana prva presica HAS-a u ovoj godini na kojoj je bilo riječi o dvoranskom prvenstvu Europe koje će se od 6. do 8. ožujka održati u Pragu. Za sada, tamo će nastupiti samo troje naših predstavnika i to Andrea Ivančević na 60 m prepone, Stipe Žunić u bacanju kugle i Zvonimir Ivašković na 60 m, a ovaj vikend je prilika za ispunjenje još koje norme jer se u Rijeci održava dvoransko prvenstvo Hrvatske za seniore i seniorke. Na žalost Ana ŠimićMateo Ružić otkazali su nastup u Pragu zbog ozljede. 

Na presici je dr. Trpimir Vrdoljak, ortoped i član Zdravstvene komisije HAS-a, obrazložio ozljedu Ane Šimić. Ana ima ozljedu Ahilove tetive desne noge u smislu sindroma prenaprezanja koji nastaje kao rezultat treninga i karakterističan je za njenu disciplinu. Na sreću nema velikih oštećenja. Nastavno na ovo ukazano je na infrastrukturalne probleme i loše uvjete za zimski trening u Zagrebu uslijed čega se naši atletičarari učestalo ozljeđuju.
 
Stipe Žunić odlazi u Prag s novim hrvatskim dvoranskim rekordom u bacanju kugle 20,61 m kojeg je postigao 7. veljače u Blacksburgu i s tim rezultatom je trenutno 7. na europskim dvoranskim tablicama. Andrea Ivančević je također istrčala novi dvoranski rekord Hrvatske na 60 m prepone 8,06 i približila se granici od 8 sekundi. Na europskim dvoranskim tablicama trenutno je 12. Zvonimir Ivašković u Prag odlazi s osobnim rekordom od 6,70 istrčanom u Celju 7. veljače, a to je ujedno i četvrti rezultat u Hrvatskoj svih vremena u dvorani (bolje su trčali samo Dejan Vojnović - 6,63, Dario Horvat - 6,65 i Slaven Krajačić - 6,68). Na europskim dvoranskim tablicama trenutno dijeli 37. mjesto.
 
Uz njih u Prag putuju njihovi treneri Ivica Jakeljić, Igor Čordaš i Žarko Martinek, liječnik dr. Zorislav Devernay, šef naše delegacije je predsjednik HAS-a Ivan Veštić.

Sponzori

Nike Z L A T N I    S P O N Z O R