Blanka po drugi put najbolja europska atletičarka godine

Zagreb (07.10.2010.) - Još jedno veliko priznanje za Blanku Vlašić, ali i za hrvatsku atletiku stiglo je iz Europske atletske federacije koja je proglasila Blanku najboljom europskom atletičarkom u 2010. godini. Blanka je u konkurenciji 19 atletičarki dobila najviše glasova od navijača, novinara, europskih nacionalnih saveza te skupine atletskih stručnjaka.

Ona je to zaslužila osvojivši ove godine naslov europske prvakinje, svjetske dvoranske prvakinje, pobjednice Dijamantne lige i pobjednice Kupa kontinenata u Splitu. Drugo mjesto osvojila je britanska sedmobojka Jessica Ennis, a treća je njemačka sprinterica Verena Sailer. Mlada hrvatska diskašica Sandra Perković osvojila je ukupno 18. mjesto.
Blanka je tako osvojila svoj drugi naslov najbolje europske atletičarke. Prvi je put proglašena najboljom prije tri godine, a prošle godine bila je druga. Blanka je također postala jedna od tri atletičarke kojima je uspjelo dvaput osvojiti ovaj prestižni naslov koji se dodjeljuje od 1993. Prije nje to je uspjelo jedino švedskoj sedmobojki Carolini Kluft (2003. i 2006.) i ruskoj skakačici s motkom Jeleni Isinbajevoj (2005. i 2008.).
Svečana dodjela nagrade bit će održana 16. listopada u Beogradu, a tamo će zajedno s njom biti i Sandra Perković koja je već proglašena najvećom europskom atletskom nadom ove godine.

Blanka Vlašić

HRVATSKI ATLETSKI SAVEZ
Croatian Athletics Federation HRVATSKI ATLETSKI SAVEZ
Croatian Athletics Federation

E: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.  W: www.has.hr
T: +385 1 4613 499
OIB: 75893754111

Metalčeva ulica 5 (IV kat)
HR-10000 Zagreb

Copyright 2023 © Hrvatski atletski savez | Sva prava pridržana