Menu

Ivan Horvat deveti u finalu skoka s motkom

HASPeking (24.08.2015.) - Nakon izvrsnog nastupa u kvalifikacijama skoka s motkom, Ivan Horvat je i u finalu imao izvrstan nastup osvojivši 9. mjesto koje je podijelio s još tri motkaša s preskočenih 5,65 m. U finalu se počelo skakati na visini od 5,50 m koju Ivan preskače u drugom pokušaju kao i slijedeću visinu od 5,65 m. Šteta što se letvica nakon toga podigla za 15 cm na 5,80 m koju Ivan danas nije uspio svladati. Ovo podizanje letvice po 15 cm do 5,80 m imalo je utjecaj i na ostale skakače pa je nakon te visine natjecanje nastavilo samo 6 motkaša od 16 koliko ih je nastupilo u finalu. Veliki je to uspjeh za ovog mladog motkaša kojem je do sada najveću uspjeh bio srebrna medalja na svjetskoj juniorskom prvenstvu 2012. u Barceloni.

Naslov svjetskog prvaka u Pekingu iznenađujuće je osvojio Kanađanin Shawnacy Barber s preskočenih 5,90 m, srebro je osvoji Nijemac Raphael Marcel Holzdeppe s istom preskočenom visinom, dok su broncu podijelili svjetski rekorder Francuz Renaud Lavillenie i Poljaci Piotr Lisek i Pawel Wojciechowski s preskočenih 5,80 m.  Rezultati ...
 
Ivan Horvat je rođen 17. kolovoza 1993., a motku je počeo skakati 2007. godine kada je imao 14 godina i tu godinu je završio s preskočenih 3,50 m. Kako se njegov razvoj kretao nakon toga možete vidjeti na slijedećoj grafici: 

Sponzori

Nike Z L A T N I    S P O N Z O R