Menu

Dodatni prijelazni rok od 25. siječnja do 5. veljače za sporne slučajeve

HASZagreb (26.01.2017.) - Izvršni odbor Hrvatskog atletskog saveza je na svojoj 23. sjednici održanoj 24. siječnja 2017., na inicijativu Ureda HAS-a i dijela klubova, donio zaključak kojim se određuje dodatni prijelazni rok u razdoblju od 25. siječnja do 5. veljače 2017. godine. Zbog niza radnji (obavijesti o prelasku, uplata odštetnih zahtjeva i sl.) koje su bile izvan pravilnikom predviđenih rokova dio atletičara (njih 49) ostao je neregistriran za 2017. godinu.
Izvršni odbor HAS-a vodeći se motivom boljitka za atletiku i ove uglavnom mlade atletičare odobrio je dodatni prelazni rok. Napominjemo da se ovaj dodatni rok odnosi isključivo za započete, a nedovršene, prijelaze te se ne mogu započinjati novi prijelasci. Završetkom započetih procesa prelaska ovi atletičari će biti registrirani za novi klub i sukladno Općim pravilima i propozicijama za natjecanje za 2017. i steći će pravo nastupa 7 dana od registracije. U tom smislu molimo vas da žurno pokrenete proceduru za finaliziranje započetih prelazaka vaših atletičara.

Na istoj sjednici Izvršni odbor donio je odluku o imenovanju Tajnika za natjecanja HAS-a, a na tu funkciju imenovan je Vladimir Mikulec. U opisu zadataka spomenutog Tajnika stoji da on sudjeluje u izradi i tumačenju Pravila i propozicija za natjecanja te rješavanju prijepornih situacija vezanih uz ista, vodi liste registriranih atletičara, kontrolira prijave za natjecanja na državnoj razini, kontrolira i po potrebi izrađuje startne liste za natjecanja državne razine, evidentira državne rekorde po disciplinama, objavljuje finaliste Kupa i ekipnih prvenstava Hrvatske, surađuje s Natjecateljskom komisijom, te obavlja ostale aktivnosti vezane uz pripremu, provedbu i praćenje natjecanja.

Sponzori

Nike