Počinju prijave za potpore za očuvanje radnih mjesta u sustavu sporta

Zagreb (24.12.2020.) - Ministarstvo turizma i sporta donijelo je Odluku o potpori za očuvanje radnih mjesta u sustavu sporta pogođenih koronavirusom (COVID-19) s ciljem očuvanja radnih mjesta u sportskim udrugama kod kojih je temeljem

odluke Stožera civilne zaštite RH od 27. studenoga 2020. godine došlo do prekida svih sportskih aktivnosti odnosno prekinuto je obavljanje sportske djelatnosti.

„Sukladno politikama ove Vlade kojima skrbimo o očuvanju radnih mjesta za poduzetnike pogođene krizom COVID-19 u koje su ravnopravno uključeni poduzetnici u sustavu sporta, dodatno smo donijeli Odluku kojom će se, kao i na proljeće, osigurati očuvanje radnih mjesta u sportskim udrugama, odnosno u neprofitnom dijelu sektora sporta. Na ovaj način osigurat ćemo da sva radna mjesta u svim segmentima sporta, od sportske rekreacije do vrhunskog sporta, ostanu očuvana. Osigurali smo i financiranje svih programa i projekata kroz programe javnih potreba u sportu državne razine, a radimo i na drugim rješenjima kojima će se adekvatno i na vrijeme pomoći sustavu sporta kako bi se njegovo funkcioniranje moglo nesmetano nastaviti nakon popuštanja mjera koje su trenutačno na snazi“, rekla je ministrica Brnjac.

Prihvatljivi prijavitelji za ostvarenje potpore za očuvanje radnih mjesta su sve sportske udruge iz članka 14. Zakona o sportu i sportski klubovi-sportsko dionička društva iz članka 28. Zakona o sportu. Visina potpore, bit će 4.000,00 kuna za svaki mjesec za koji je poslodavac zatražio naknadu po radniku koji radi u punom radnom vremenu, odnosno srazmjerni dio po radniku prema broju sati rada u nepunom radnom vremenu, a isplaćivat će se za razdoblje od 1. prosinca 2020. godine na dalje, ovisno o trajanju i opsegu mjera ograničenja.

Prijave za ostvarivanje potpore za očuvanje radnih mjesta u sportu počinju danas, 24. prosinca 2020. u 12 sati, putem poveznice na internet stranici Ministarstva turizma i sporta.

https://obrasci.sdus.hr/ 

HRVATSKI ATLETSKI SAVEZ
Croatian Athletics Federation HRVATSKI ATLETSKI SAVEZ
Croatian Athletics Federation

E: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.  W: www.has.hr
T: +385 1 4613 499
OIB: 75893754111

Metalčeva ulica 5 (IV kat)
HR-10000 Zagreb

Copyright 2023 © Hrvatski atletski savez | Sva prava pridržana