Menu

Projekt izgradnje atletske staze u Vukovaru predstavljen u HOO-u

HASZagreb (09.03.2017.) - Predsjednik Hrvatskog olimpijskog odbora Zlatko Mateša, predsjednik Hrvatskog atletskog saveza Ivan Veštić te gradonačelnik grada Vukovara Ivan Penava predstavili su danas u sjedištu HOO-a u Zagrebu projekt izgradnje atletske staze u Vukovaru. Grad Vukovar i HAS zajedno su pokrenuli ovu inicijativu, kojoj se pridružio i HOO, sa željom da se građanima Vukovara, prije svega djeci i mladima, omogući ne samo bavljenje atletikom, već i drugim sportsko-rekreativnim aktivnostima.

"Čestitam gradonačelniku Penavi na otvaranju bazena, što je još jedan iskorak koji profilira Vukovar kao grad sporta. Izgradnja atletske staze nastavak je toga. Nadam se i obnovi hotela pokraj dvorane u Borovu, čime će se zaključiti jedan centar koji će biti podoban za pripreme hrvatskih sportaša. Na naše veliko zadovoljstvo, Vukovar će dobiti atletsku stazu koja će zaista biti reprezentativna" rekao je u uvodu predsjednik HOO-a Zlatko Mateša.

"Razmišljali smo što možemo učiniti za Vukovar i došli smo na ideju napraviti nešto što Vukovar nema, a to je atletska staza" objasnio je predsjednik HAS-a Ivan Veštić. "U razgovorima s međunarodnim institucijama naišao sam na senzibilitet ljudi koji prepoznaju potrebe grada Vukovara, pa su tako suprotno svojoj praksi da ne financiraju izgradnju atletske staze u zemljama u kojima ona već postoji, u ovom slučaju napravili iznimku" dodao je.

"Najvažnija je poruka, a to je da je snaga i simbolika Vukovara prepoznata u međunarodnim krugovima" rekao je gradonačelnik Ivan Penava i dodao "To je i poruka svima u hrvatskom društvu, pogotovo što se tiče grada Vukovara, da od filozofije i puno priče nema ništa, treba raditi. Kada su prisutni volja i rad, probijaju se i ustaljene prakse međunarodnih federacija."

Nositelj projekta izgradnje stadiona je Grad Vukovar, dok je HAS nositelj izgradnje atletske staze. Gradnju financijski potpomažu Međunarodna atletska zaklada (IAF) sa 60.000 te Međunarodno udruženje atletskih saveza (IAAF) sa 100.000 USD. Na molbu HOO-a, podršku projektu dao je i Međunarodni olimpijski odbor (MOO) odobrivši potporu u iznosu od 150.000 USD. MOO je potporu osigurao u okviru postojeće suradnje s IAAF-om te će se cjelokupna tehnička i financijska realizacija rješavati izravno između MOO-a i IAAF-a. Po završetku projekta, IAAF je obvezan podnijeti MOO-u konačno izvješće, kao i izvješća o godišnjoj uporabi postavljene staze. Na Gradskom stadionu HNK Vukovar '91 u rujnu 2017. godine treba niknuti atletsko trkalište sa šest staza i popratnim atletskim sadržajima. Uredit će se tribine i popratne prostorije, svlačionice, skladište, društvene prostorije i sve ostalo potrebno za funkcioniranje sportskog objekta. (HOO)

HOO presica

Sponzori

Nike Z L A T N I    S P O N Z O R