Međunarodna natjecanja koja predstoje i pojedinačno PH za seniore i seniorke - Informacija

Zagreb (24.5.2021.) - S obzirom na sve povoljniju epidemiološku situaciju za očekivati je da će natjecanja pred nama imati uobičajenu dinamiku te da neće biti otkazivanja. Redom ćemo pobrojati natjecanja te ukazati na bitne elemente vezane uz njih.

Sve informacije su preliminarne i podložne promjenama posebice vezane uz COVID-19 protokole.

Su-Ne 05.-06.06. - Pojedinačno prvenstvo Hrvatske, seniori-ke, Karlovac

Na novoadaptiranom stadionu u Karlovcu održati će se nominalno najvažnije domaće natjecanje u sezoni. Obaveza je svih atletičara, a poglavito ponajboljih da sudjeluju na ovom natjecanju. Ovo će natjecanje biti ogledno za sastav reprezentacije za Ekipno prvenstvo Europe i Prvenstvo Balkana, te zadnja prigoda juniorima da ostvare rezultat koji će im jamčiti odlazak na Prvenstvo Balkana u Istanbul.

Su-Ne 12.-13.06. - Prvenstvo Balkana, juniori-ke, Istanbul (TUR)

Preliminarno je u planu nastup 22 atletičara-ke a s njima bi trebalo putovati osam trenera, odnosno članova vodstva puta. Kako je već definirano našim dokumentima s kraja prošle godine, norme koje su definirane od strane ABAF-a nisu ključne i obvezujuće za odabir koji će sačiniti izbornik juniorske reprezentacije u konzultaciji s kolegama trenerima i suradnicima.

Su-Ne 19.-20.06. -  Ekipno prvenstvo Europe - 2. liga, Stara Zagora (BUL)

Jedan je od važnijih natjecanja za Hrvatski atletski savez u ovoj godini. Natjecanje je dvodnevno uz specifičan raspored disciplina. Ostvareni bodovi se zbrajaju što definira uspjeh reprezentacije.

Reprezentacija će biti sastavljena po sljedećoj osnovi:

1. Nastup na Pojedinačnom prvenstvu Hrvatske za seniore i seniorke 5.-6.6.2021. - ogledno natjecanje (Izbjegavanje ogleda kod atletičara sličnih rezultata izbacuje onog koji na ogledu nije nastupio)
    * ogled se odnosi na atletičare-ke sličnih rezultatsko-natjecateljskih vrijednosti
2. Tablica sezone
3. Stanja forme i zdravlja atletičara
4. Mogućnosti atletičara-ke za kvalitetan nastup na više disciplina

Reprezentaciju po skupinama disciplina predlažu izborniku članovi stručnog savjeta. Izbornik sastavlja reprezentaciju temeljem prijedloga. Svi atletičari dužni su nastupiti za reprezentaciju. Izvršni odbor na prijedlog izbornika odlučuje o prijavi te načinu putovanja na natjecanje.
Preliminarno je u planu put komfornim autobusom s dva noćenja u Staroj Zagori prije prvog nastupa te povratak u noći nakon natjecanja. Zbog bitno poboljšane cestovne infrastructure te činjenice da će gotovo svaki atletičar-ka imati dva mjesta, putovanje ne bi trebalo biti dugotrajno i neudobno. Za evidentne olimpijce može se odobriti putovanje na drugi način.

Su-Ne 26.-27.06. - Prvenstvo Balkana, seniori-ke, Beograd (SRB)

Preliminarno je planirano da na Prvenstvu Balkana nastupe 22 atletičara-ke uz osam osoba u vodstvu i stručnoj pratnji. Na put bi se išlo autobusom uz tendenciju da se da prilika onima koji nisu mogli nastupiti na Ekipnom prvenstvu Europe, te kandidatima za OI putem WR sustava.

Če-Ne 08.-11.07. - Europsko prvenstvo – mlađi seniori-ke, Bergen (NOR)

*Bergen je otkazan. Nesluženo doznajemo kako će natjecanje tijekom kolovoza biti održano na drugoj lokaciji

Če-Ne 15.-18.07. - Europsko prvenstvo – juniori-ke, Tallinn (EST)

Za ova dva natjecanja kandidirali bi atletičari koji su do isteka rokova definiranih od strane Europske atletike ostvarili normu. Atletičari koji su ozlijeđeni ili izvan forme ne bi bili kandidati za natjecanje dok će se evidentnim kandidatima pratiti forma, temeljem čega će Stručni savjet zajedno s Izbornikom predložiti Izvršnom odboru prijavu za natjecanje.

HRVATSKI ATLETSKI SAVEZ
Croatian Athletics Federation HRVATSKI ATLETSKI SAVEZ
Croatian Athletics Federation

E: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.  W: www.has.hr
T: +385 1 4613 499
OIB: 75893754111

Metalčeva ulica 5 (IV kat)
HR-10000 Zagreb

Copyright 2023 © Hrvatski atletski savez | Sva prava pridržana