Menu

Inicijativa obnove atletskih staza u punom jeku

HASZagreb (24.05.2018.) - Predsjednik Hrvatskog atletskog saveza Ivan Veštić i glavna tajnica Kristina Šimatić posjetili su jučer Novu Gradišku gdje postoji inicijativa i želja gradskih vlasti da se ide u rekonstrukciju sportskog centra unutar kojeg će se postaviti atletska staza. U ime grada sastanku je prisustvovao zamjenik gradonačelnika i predsjednik sportova Nove Gradiške g. Borislav Vidošević, savjetnik za sportska događanja Marko Ćosić i trenerica atletskog kluba Nova gradiška Sandra Ivanović.

Nakon produktivnog sastanka s čelnicima Nove Gradiške, predsjednik i glavna tajnica su posjetili Đakovo. Tamo su se sastali s predsjednikom saveza sportova grada Đakova g. Tihomirom Benkeom, tajnikom saveza sportova Tomislavom Setkom , članom upravnog odbora atletskog kluba Sla-Ante Perić Damirom Bilacem i trenerom atletskog kluba Sla-Ante Perić Zvonkom Karoliijem. Njima su čestitali na uspješnoj obnovi 300 metarske kružne atletske staze čiju je izgradnju financirala Županija. Podržavajući inicijative rekonstrukcije i obnova atletskih staza HAS je u skladu sa svojim mogućnostima donirao nešto atletske opreme klubu.

Drago nam je da se pojavljuju inicijative i trend prepoznavanja važnosti rekonstrukcije i izgradnje atletske infrastrukture u Hrvatskoj, te što inicijativa HAS-a da se obnovi i izgradi što više atletskih staza polagano, ali sigurno donosi svoje rezultate. Trenutno su u procesu obnove ili u procesu izgradnje nove atletske staze sljedeći gradovi: Vukovar, Knin, Petrinja, Makarska, Dubrovnik, Zadar, Đakovo, Nova Gradiška , Pula, Karlovac, Bjelovar i Križevci.

Nadamo se da će ovu hvale vrijednu inicijativu prepoznati što veći broj gradova u Hrvatskoj.

Sponzori

Nike Z L A T N I    S P O N Z O R