Menu

Još jedan projekt ASK-a sufinanciran od EU i Vlade RH

HASZagreb (22.01.2019.) - Nakon odrađenog prvog projekta "HIP Ya", Atletski sportski klub "ASK" Split zajedno sa partnerima;

- AK "Bor" -Trst, ITA,
- AK "Olymp" - Brno, CZE,
- AK "Arak" - Szekesfeherva HUN,
- SCIENCE AND RESEARCH CENTRE KOPER, Koper, SLO,
- AK "KOPER", Koper, SLO

dobio je još jedan projekt pod nazivom "Preporučena povećana tjelesna aktivnost za djecu školske dobi i mlade" ("Efficient recommended MVPA obtainement for school children and teenagers") sufinanciran od EU (Erasmus +) i Vlade RH – Ured za udruge, vezan uz povećanu tjelesnu aktivnost na satu tjelesne i zdravstvene kulture za djecu školske dobi i mlade, koji je započeo 1.01.2017.godine, a završio 31.12.2018. godine. Osnovni cilj projekta je povećati aktivnost na satu tjelesnog odgoja.
Nekoliko studija je pokazalo da je na satu TZK-a smanjena aktivnost u odnosu na onu koja je potrebna djeci školske dobi i mladima. Više od 16 minuta na satu se odrađuje smanjena aktivnost, a samo 9-13 minuta se odrađuje visoka aktivnost (MVPA) djece na satu tjelesne i zdravstvene kulture, što jasno pokazuje da je ta aktivnost premala u visokom intezitetu. Da bi se povećala aktivnost na satu tjelesnog odgoja odlučili smo napraviti ovaj projekt.
Svaki partner je radio sa DEMO grupom (sportaši u klubu) mjerenja sa različitim aktivnostima kao što su; brzina, čvrstoća, igre s loptom, snaga, izdržljivost i koordinacija. Nakon mjerenja koja su se odradila sa DEMO grupom treneri su odlazili u škole i radili iste aktivnosti s djecom od 12-15 godina. Nakon uspješno odrađenog projekta, izrađen je DVD u trajanju od 150 minuta u kojem se prikazuju sati tjelesne i zdravstvene kulture na kojem smo povećali maksimalnu aktivnost MVPA iznad 50%.

Link videa:

https://drive.google.com/folderview?id=15P_fhB5l1UpCms-13aTzxVc1Fl3a8td6

Sponzori

Nike Z L A T N I    S P O N Z O R