Menu

Kreće potpuna rekonstrukcija atletske staze u Karlovcu!

HASZagreb (23.01.2019.) - Središnji državni ured za sport financirat će potpunu rekonstrukciju atletske staze na karlovačkom stadionu "Branko Čavlović - Čavlek". Sporazum o financiranju projekta izgradnje atletske staze na prijedlog i intenciju Hrvatskog atletskog saveza potpisan je između Središnjeg državnog ureda za sport i Grada Karlovca. Središnji državni ured za sport će stazu financirati u cijelosti, s 3,600.000 kuna. Radovi na njenoj rekonstrukciji trebali bi završiti u rujnu.

Sklapanju ugovora u ime Hrvatskog atletskog saveza prisustvovao je dopredsjednik saveza Marko Šebalj.

– Ponosni smo što je naš ured od prošle godine pokrenuo pitanje sustavnog ulaganja u lokalnu sportsku infrastrukturu, što je prepoznato i kao jedan od prioriteta u nacrtu Nacionalnog programa sporta, koji je na javnoj raspravi još mjesec dana. Od 2016. do 2019. povećali smo ulaganja u sport oko 100 milijuna kuna, a infrastruktura je jedan od prioriteta. Nadamo se da će ovo ulaganje maksimalno opravdati uložena sredstva, da će biti na korist svim klubovima, cijeloj sportskoj zajednici i da će biti maksimalno eksploatirano, ne samo atletici nego i svim sportovima, rekao je zamjenik državne tajnice za sport Krešimir Šamija.

Karlovac ovakav projekt sam ne bi mogao realizirati, ali u ovakvoj sinergiji, po riječima gradonačelnika Damira Mandića, je na dobrom putu.

– Ovo ulaganje u sportsku infrastrukturu je za bazično bavljenje sportom i vjerujem da će svi atletičari i svi klubovi maksimalno moći iskoristiti prednosti ovakve staze. Važno je i što će se obnoviti sva borilišta vezana uz atletiku i cilj nam je, zajedno s Atletskim savezom Hrvatske, nakon što se staza realizira, u Karlovac dovesti reprezentativna, europska natjecanja i vratiti Karlovac gdje je nekad bio, izjavio je Mandić.

– Ovim potezom, Karlovac se vraća na atletsku scenu u Hrvatskoj i nadamo se da će naši atletičari postizati još bolje rezultate, poručio je predsjednik Karlovačke športske zajednice Želimir Feitl.

Sponzori

Nike Z L A T N I    S P O N Z O R