Menu

Pojedinačno i ekipno PH u maratonu u sklopu Zagrebačkog maratona

HASZagreb (01.04.2019.) - Natjecateljska komisija HAS-a, nakon brojnih primjedbi klubova koji se bave cestovnim trčanjem, donijela je odluku da se Pojedinačno i ekipno prvenstvo Hrvatske u maratonu ipak ne održi u najavljenom terminu 14.04.2019. u Rijeci u organizaciji AK RI Maraton. Glavne primjedbe klubova odnose se na kratak rok od najave ovog Prvenstva i termina održavanja kao i to što se taj isti vikend održava Prvenstvo Hrvatske u Trailu.

Komisija je u dobroj namjeri, jer nije bilo niti jednog kandidata za organizaciju spomenutog Prvenstva, da se ovogodišnje prvenstvo ipak održi, prihvatila ponudu AK RI Maraton da se u sklopu maratona u Rijeci održi spomenuto Prvenstvo. Međutim, s obzirom na opravdane primjedbe brojnih klubova, Komisija je procijenila da bi na Prvenstvu u ovom terminu izostala većina hrvatskih maratonaca i maratonki te će pokušati naći termin organizatora za ovo Prvenstvo u jesenskom dijelu sezone.

U međuvremenu je Zagrebački atletski savez poslao ponudu za organizaciju Pojedinačnog i ekipnog prvenstva Hrvatske u sklopu Zagrebačkog maratona koji će se održati 13. listopada ove godine što je Komisija i prihvatila.

Sponzori

Nike Z L A T N I    S P O N Z O R