Predstavljena monografija "100 godina Hrvatskog atletskog saveza" autora Milana Oreškovića

Zagreb (12.12.2019.) - Večeras je u Zagrebu u hotelu "Laguna", u nazočnosti velikog broja atletskih djelatnika, predstavljena monografija "100 godina Hrvatskog atletskog saveza" autora Milana Oreškovića.

Rad na monografiji trajao je gotovo 7 godina, a autor na 456 stranica donosi povijest hrvatske atletike od 1912. do 2012. godine bogato ilustriranu fotografijama iz dalje i bliže povijesti. Knjiga prati razvoj atletike u hrvatskoj kronološki i tematski i donosi niz vrlo vrijednih dokumenata od samog njezinog početka. Tematski se autor dotakao svih segmenata atletike provlačeći ih kronološki preko razdoblja prije 2. Svjetskog rata, razdoblja između dva rata, razdoblja u Jugoslaviji i u samostalnoj Hrvatskoj. Isto tako, predstavljeni su i ponajbolji atletičarai kroz sva ova razdoblja. U knjizi autor koristi puno statističkih podataka, a posebno su vrijedne tablice razvoja seniorskih rekorda po disciplinama i to čak od 20-tih godina prošlog stoljeća.

Autor monografije, Milan Orešković, gotovo je cijeli svoj život proveo uz atletiku i u atletici. Bio je atletičar, trener i atletski djelatnik. Spomenimo samo da je niz godina obnašao dužnost tajnika Zagrebačkog i Hrvatskog atletskog saveza. I kao što je na predstavljanju monografije sam rekao "Meni je atletika sve dala, a ja sam joj to vratio ovom knjigom".

Monografija će uskoro biti u slobodnoj prodaji, a atletičari i atletski djelatnici koji žele što prije imati ovu knjigu mogu se javiti autoru Milanu Oreškoviću.

100 godina HAS-a

Milan Orešković

HRVATSKI ATLETSKI SAVEZ
Croatian Athletics Federation HRVATSKI ATLETSKI SAVEZ
Croatian Athletics Federation

E: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.  W: www.has.hr
T: +385 1 4613 499
OIB: 75893754111

Metalčeva ulica 5 (IV kat)
HR-10000 Zagreb

Copyright 2021 © Hrvatski atletski savez | Sva prava pridržana