Preliminarni kalendar natjecanja za 2022. godinu i natječaj za organizaciju

Zagreb (10.12.2021.) - Hrvatski atletski savez objavljuje preliminarni kalendar natjecanja za 2022. godinu u kojoj će se održati i brojna velika međunarodna natjecanja.

Spomenimo neke od njih. Od 15. do 24. srpnja u Eugenu (USA) će se održati Svjetsko prvenstvo, Svjetsko dvoransko prvenstvo na programu je od 18. do 20. ožujka u Beogradu (SRB), a Svjetsko juniorsko prvenstvo održat će se u Caliju (COL) od 2. do 7. kolovoza. Europsko prvenstvo će se održati u Münchenu (GER) od 15. do 21. kolovoza, a Europsko mlađejuniorsko prvenstvo održat će se u Jeruzalemu (ISR) od 4. do 7. kolovoza. Sljedeće godine održat će se i tri velika multisportska natjecanja i to Univerzijada u Chenduu (CHN) od 30. lipnja do 5. srpnja, Mediteranske igre u Oranu (ALG) od 1. do 4. srpnja i EYOF u Banskoj Bystrici(SVK) od 24. do 30 srpnja.

Preliminarni kalendar natjecanja za 2022. godinu

U kalendaru su objavljeni termini održavanja dvoranskih i stadionskih natjecanja na državnoj razini te kroseva i prvenstva Hrvatske u cestovnom trčanju i hodanju. Pozivamo klubove da kandidiraju za organizaciju spomenutih natjecanja i svoju kandidaturu pošalju u Ured HAS-a najkasnije do 24.12.2021.

Organizacija izvan stadionskih prvenstava Hrvatske

Potencijalni organizatori prvenstava Hvatske za 2022. godinu u polumaratonu, maratonu, planinskom trčanju, trčanju na 12 sati i trailu mogu poslati svoju kandidaturu za organizaciju također do 24.12.2023. Kandidatura treba obavezno sadržavati i datum održavanja Prvenstva.

Ostala stadionska natjecanja

Pozivaju se klubovi da dostave eventualna natjecanja koje će organizirati, a nisu u preliminarnom kalendaru, obavezno s datumom održavanja i to najkasnije do 24.12.2021. kako bi bila uvrštena u Kalendar HAS-a za 2022. godinu

Ostala izvan stadionska natjecanja

Pozivamo potencijalne organizatore sljedećih izvan stadionskih natjecanja:

1. Trke koje žele biti dio cestovnog kupa
2. Trke koje žele biti u ligi
3. Trke koje žele biti dio kalendara HAS-a međunarodne, nacionalne, regionalne

Prijava za trke za Kalendar HAS-a trebala bi sadržavati:

- Naziv trke, u kojem rangu želi biti, datum održavanja, ime i prezime osobe zadužene za kontakt, broj mobitela, mail adresa osobna i mail adresa kluba organizatora.

Nakon što organizatori prijave utrke za cestovni kup i ligu sa svim organizatorima HAS će sklopiti ugovore koji reguliraju provođenje utrka po pravilima i propozicijama HAS-a najkasnije do 15.01.2022.

Prijave za natječaj je potrebno dostaviti u Ured HAS-a na email This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it..

VAŽNO! - Uz kandidaturu za sva natjecanja obavezno poslati popunjene sljedeće obrasce ovisno o vrsti natjecanja (popunjene obrasce poslati u izvornom formatu - ne pdf ili sl.):

Obrazac uz kandidaturu za državna natjecanja (Pojedinačna i ekipna PH i kupove)
Obrazac uz kandidaturu za ostala natjecanja