Delegacija Svjetske atletike u Medulinu i Puli povodom kandidature za SP u krosu

Zagreb (30.4.2022.) - Delegacija Svjetske atletike u sastavu Jakob Lasen (Direktor natjecanja i događanja Svjetske atletske federacije), Mark Hurst (Voditelj procesa kandidatura za velika natjecanja) i David Katz (Tehnički savjetnik) boravila je dva dana u Hrvatskoj te posjetila Medulin i Pulu.

Povodom je bio kandidatura Hrvatskog atletskog saveza za organizaciju Svjetskog prvenstva u krosu 2024. ili 2026. godine. U sklopu boravka obišli su potencijalnu kros stazu u Medulinu, kompletne smještajne kapacitete Arena Hospitality Grupe te pulsku Arenu u kojoj bi se održala završna ceremonija proglašenja pobjednika.

Ispred Hrvatskog atletskog saveza, delegaciju je ugostio predsjednik Ivan Veštić, u pratnji Mladena Katalinića, Marka Jakopovića i Roberta Franjkovića te Elvis Peršić i Nevena Lenđel ispred Atletskog saveza Istarske županije. Poseban prijam u Gradskoj vijećnici, za naše goste iz Svjetske atletske federacije napravio je gradonačelnik Pule Filip Zoričić te izrazio veliku zainteresiranost za cjelokupni projekt. Tijekom prijama kod gradonačelnika, razgovaralo se i o obnovi postojeće atletske staze i vraćanja većeg broja aktivnosti hrvatske atletike u Pulu i Medulin.

Odluka o domaćinu Svjetskog prvenstva u krosu za 2024. i za 2026. godinu donijet će se 14. srpnja u Eugenu (SAD) neposredno pred početak Svjetskog atletskog prvenstva.

Delegacija WA u Puli