Filip Mihaljević u finalu bacanja kugle

Eugene, OR (16.7.2022.) - Jučer je u Eugeneu počelo Svjetsko atletsko prvenstvo, a prvog dana natjecanja od naših predstavnika nastupio je samo naš rekorder u bacanju kugle Filip Mihaljević.

On je u kvalifikacijama bacanja kugle, koje su održane danas u 4 sata ujutro po našem vremenu, bacio 21,17 m i kao 7 ukupno plasirao se u finale. To je samo 3 cm manje od kvalifikacijske norme koja je iznosila 21,20 m. Filip je ovaj hitac bacio u drugoj seriji, a počeo je s hicem od 20,56 m s kojim bi se također plasirao u finale. U trećoj seriji je imao neispravan hitac. Finale je na rasporedu u ponedjeljak ujutro u 3:27 po našem vrmenu.

Kvalifikacijsku normu prebacilo je pet bacača, a najdalje je bacio svjetski rekorder Amerikanac Ryan Crouser 22,28 m. Vremenska razlika je očito učinila svoje pa su se u finale plasirala samo tri Europljana - Mihaljević, Talijan Ponzio i Norvežanin Thomsen. Zanimljivo je da se u finale nije plasirao niti jedan poljski bacač kugle, a nastupii su Bukowiecki i Haratyk.

Rezultati ...