Kadetski Kup u Zagrebu, seniorski Kup bez normi

Zagreb (06.09.2019.) - Kao što smo već objavili, kadetski kup se trebao održati u Splitu 21. rujna, ali je ASK otkazao natjecanje zbog oštećenja atletske staze prilikom održavanja "Ultre" ovog ljeta na Parku mladeži.

Natjecanje će se ipak održati i to u Zagrebu u organizaciji HAAK Mladost, u istom terminu, u subotu 21. rujna, odlučila je danas Natjecateljska komisija HAS-a. Prema Općim pravilima i propozicijama HAS-a za 2019. godinu, pravo nastupa u finalu ima 16 prvih natjecatelja (odnosno štafeta) po disciplini na tablicama HAS-a za 2019. godinu s rezultatima postignutim do najkasnije 8 dana prije Kupa. Komisija je danas donijela odluku da se od toga izuzmu natjecatelji na 3000 m hodanje (kadeti i kadetkinje) koji se mogu prijaviti u ovoj disciplini bez obzira na plasman na spomenutim tablicama.

Natjecateljska komisija je također donijela odluku o promjeni Propozicija za predstojeći Kup i ekipno PH za seniore i seniorke. Spomenuta natjecanja trebala su se održati odvojeno te su u Općim pravilima i propozicijama odvojeno definirana i Pravila za pojedino natjecanje. Zbog rekonstrukcije atletske staze u Zagrebu Ekipno PH za seniore i seniorke je odgođeno i spojeno zajedno s Kupom Hrvatske za seniore i seniorke. Kako Pravila za ova natjecanja nisu kompatibilna ako se natjecanja održavaju zajedno, Komisija je donijela odluku da se ovo natjecanje održi kao i Kup i ekipno PH za juniore i juniorke, a to znači da za Kup nema normi odnosno da se mogu prijaviti svi natjecatelji bez obzira na poredak na tablicama HAS-a za 2019. godinu. Natjecanje će se održati u Zagrebu 14. i 15. rujna u organizaciji AK Dinamo-Zrinjevac. Novo Pravila za spomenuto natjecanje možete vidjeti ovdje.