Sandra Perković srebrna, a Marija Tolj osma u finalu bacanja diska

Eugene, OR (21.7.2022.) - U finalu bacanja diska na Svjetskom atletskom prvenstvu u Eugeneu naša najbolja atletičarka Sandra Perković osvojila je srebrnu medalju, dok je naša druga bacačica Marija Tolj bila osma.

Sandra je osvojila srebrnu medalju sa svojim najboljim rezultatom sezone 68,45 m. To je ujedno njezin najbolji rezultat još od 10.8.2019. u Varaždinu. Sandra je otvorila natjecanje sa 67,74 m, slijedio je njezin hitac vrijedan srebra, u trećoj seriji ima neispravan hitac i do kraja baca još jedanput 67,74 m pa 66,69 m i 65,67 m. Ovo je njezina peta medalja na svjetskim prvenstvima što nije uspjelo niti jednoj bacačici diska. Podsjetimo da Sandra ima dva naslova svjetske prvakinje u Moskvi 2013. i Londonu 2017. godine, srebro je osvojila dva puta i to u Pekingu 2015. i Eugeneu 2022. godine, a broncu prije tri godine u Dohi, a po onoj "ali to nije sve" Sandra ima i dva naslova olimpijske pobjednice i pet naslova europske prvakinje.

Naša druga predstavnica Marija Tolj je u svom prvom finalu na Svjetskom prvenstvu također bila uspješna plasiravši se na 8. mjesto najboljih svjetskih bacačica diska s hicem od 63,07 m koji je bacila u drugoj seriji. To je još jedan uspješan nastup Marije nakon nedavnog naslova prvakinje Mediterana u Oranu.

Naslov svjetske prvakinje iznenađujuće je osvojila Kineskinja Bin Feng sa svojim osobnim rekordom 69,12 m koji je bacila već u prvoj seriji, dok je brončanu medalju osvojila vodeća na tablicama ove sezone Amerikanka Valarie Allman sa 68,30 m.

Osim finala u bacanju diska održane su kvalifikacije u bacanju koplja na kojem je nastupila i naša rekorderka Sara Kolak koja nije ima ipravni hitac i završila svoj nastup u Eugenu bez rezultata kao i prošle godine na Olimpijskim igrama u Tokiju.

Nakon što su svoje nastupe u Eugeneu završili svi naši predstavnici možemo konstatirati da je bilanca nastupa srebrna medalja Sandre Perković u bacanju diska, 6. mjesto Filipa Mihaljevića u bacanju kugle, 8. mjesto Marije Tolj u bacanju diska, a kvalifikacije nisu uspjeli proći Martin Marković u bacanju diska i Sara Kolak u bacanju koplja.

Rezultati ...

Sandra Perković

Sandra Perković

Sandra Perković



HRVATSKI ATLETSKI SAVEZ
Croatian Athletics Federation HRVATSKI ATLETSKI SAVEZ
Croatian Athletics Federation

E: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.  W: www.has.hr
T: +385 1 4613 499
OIB: 75893754111

Metalčeva ulica 5 (IV kat)
HR-10000 Zagreb

Copyright 2023 © Hrvatski atletski savez | Sva prava pridržana