Menu

Delegacija Europske atletske federacije obišla stadion Slobode

HASZagreb (07.02.2019.) - Delegacija Europske atletske federacije (EAA) posjetila je stadion Slobode u sklopu provjere priprema za održavanje Ekipnog prvenstva Europe u atletici - 2. liga, čiji će domaćin Varaždin biti 10. i 11. kolovoza, oni su s članovima Organizacijskog odbora razgledali sportski park Sloboda, na kojem će se održati natjecanje te potom u hotelu Turistu razgovarali o organizacijskim, tehničkim i drugim pitanjima uspješne provedbe velike atletske priredbe.

- Grad je na dobrom putu u rekonstrukciji stadiona i dobili smo dobar uvid što se već napravilo na stadionu i što još predstoji u sljedećih šest mjeseci. Mislim da će iz svake zemlje koja će sudjelovati na natjecanju doći ono najbolje što imaju i bit će to visoka razina natjecanja, a sve će se znati do srpnja kada će svaka zemlja objaviti svoj popis sudionika na prvenstvu - rekao je Erich Teigamägi, glavni delegat EAA koji je došao u društvu Sandrine Glacier, voditeljice projekta Ekipnog prvenstva te Erica Jaffrelota, tehničkog delegata EAA.

- Jako smo zadovoljni što će se to prvenstvo održati upravo u Varaždinu. Tu trebamo još puno predradnji napraviti, obnoviti atletsku stazu, nabaviti novu opremu, ali se duboko nadam da ćemo uz zajedničku suradnju Zajednice sportskih udruga grada Varaždina, Grada Varaždina, Europske atletske federacije i Hrvatskog atletskog saveza to biti uspješno odraženo - rekla je privremena pročelnica Upravnog odjela za kulturu, obrazovanje i sport, Draženka Dević.

Varaždin se već pokušao izboriti za domaćinstvo ovog natjecanja 2017. godine, ali je tada domaćinstvo dobio Tel Aviv. Jedan od glavnih razloga zbog kojeg Varaždin već 2017. godine nije bio domaćin je nedostatak smještajnih kapaciteta, koji se u međuvremenu riješio izgradnjom novog studentskog doma.

- Stadiona očekuje još rekonstrukcija tribina i atletske staze, a to će još trajati neko vrijeme, dok se ne odaberu izvođači radova. To sigurno neće biti prije lipnja, a to je sasvim prihvatljivo našim gostima iz atletske federacije. Što se tiče smještajnih kapaciteta, tu je situacija izuzetno dobra i izuzetno su zadovoljni jer studentski dom izgleda reprezentativno tako da se nadamo da će sve biti kako treba - rekao je Vladimir Mikulec, međunarodni tajnik Hrvatskog atletskog saveza.

Preuzeto s: http://www.varazdinske-vijesti.hr

 

Sponzori

Nike Z L A T N I    S P O N Z O R