Mario Dobša je novi predsjednik HALS-a

Zagreb (14.3.2022.) - U prošli četvrtak je u Varaždinu održana Izborna Skupština Hrvatske atletske lige sjever (HALS). Na skupštini je od 30 klubova s pravom glasa sudjelovalo njih 25 koji su izabrali novo vodstvo HALS-a.

Velikom većinom glasova skupštinari su ukazali povjerenje Mariu Dobši koji će obnašati funkciju predsjednika ove, za našu atletiku, veoma važne udruge atletskih klubova. Za dopredsjednika Mario Dobša je izabrao Josipa Šopreka, a uz njih članovi Izvršnog odbora biti će Sonja Rušak, Željko Zgurić, Zvonimir Ivašković, Nikola Kovaček i Saša Belčić. Tajnica će biti Ivana Zeljko.

Predsjednik Dobša najavio je izradu programa natjecanja tj. određivanje termina, organizatora i raspored kategorija i disciplina za svako natjecanje. Za postizanje tog cilja najavljeno je formiranje Stručne trenerske komisije koja će osmisliti program koji će zadovoljiti sve kategorije i klubove. Regionalna atletika važna je karika i bitna stepenica za razvoj i mladih atletičarki i atletičara, a kako HALS kao asocijacija postoji već gotovo 50 godina kroz sustav natjecanja ove najjače hrvatske lige prošli su gotovo svi atletičari sjeverozapadne Hrvatske od osnutka do danas. O važnosti lige govori i podatak da su se na natjecanjima HALS-a takmičile i stasale kasnije olimpijske pobjednice Sandra Perković i Sara Kolak kao i svi ostali reprezentativci i sudionici Svjetskih i Europskih prvenstava .

Novi čelni ljudi HALS-a žele suradnju s Hrvatskim atletskim savezom u svim segmentima djelovanja.

HRVATSKI ATLETSKI SAVEZ
Croatian Athletics Federation HRVATSKI ATLETSKI SAVEZ
Croatian Athletics Federation

E: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.  W: www.has.hr
T: +385 1 4613 499
OIB: 75893754111

Metalčeva ulica 5 (IV kat)
HR-10000 Zagreb

Copyright 2023 © Hrvatski atletski savez | Sva prava pridržana