Delegacija Svjetske atletike u Medulinu i Puli povodom kandidature za SP u krosu

Zagreb (30.4.2022.) - Delegacija Svjetske atletike u sastavu Jakob Lasen (Direktor natjecanja i događanja Svjetske atletske federacije), Mark Hurst (Voditelj procesa kandidatura za velika natjecanja) i David Katz (Tehnički savjetnik) boravila je dva dana u Hrvatskoj te posjetila Medulin i Pulu.

Povodom je bio kandidatura Hrvatskog atletskog saveza za organizaciju Svjetskog prvenstva u krosu 2024. ili 2026. godine. U sklopu boravka obišli su potencijalnu kros stazu u Medulinu, kompletne smještajne kapacitete Arena Hospitality Grupe te pulsku Arenu u kojoj bi se održala završna ceremonija proglašenja pobjednika.

Ispred Hrvatskog atletskog saveza, delegaciju je ugostio predsjednik Ivan Veštić, u pratnji Mladena Katalinića, Marka Jakopovića i Roberta Franjkovića te Elvis Peršić i Nevena Lenđel ispred Atletskog saveza Istarske županije. Poseban prijam u Gradskoj vijećnici, za naše goste iz Svjetske atletske federacije napravio je gradonačelnik Pule Filip Zoričić te izrazio veliku zainteresiranost za cjelokupni projekt. Tijekom prijama kod gradonačelnika, razgovaralo se i o obnovi postojeće atletske staze i vraćanja većeg broja aktivnosti hrvatske atletike u Pulu i Medulin.

Odluka o domaćinu Svjetskog prvenstva u krosu za 2024. i za 2026. godinu donijet će se 14. srpnja u Eugenu (SAD) neposredno pred početak Svjetskog atletskog prvenstva.

Delegacija WA u Puli

HRVATSKI ATLETSKI SAVEZ
Croatian Athletics Federation HRVATSKI ATLETSKI SAVEZ
Croatian Athletics Federation

E: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.  W: www.has.hr
T: +385 1 4613 499
OIB: 75893754111

Metalčeva ulica 5 (IV kat)
HR-10000 Zagreb

Copyright 2023 © Hrvatski atletski savez | Sva prava pridržana