Impresivan nastup Jane Koščak u petoboju na mitingu u Tallinnu

Zagreb (5.2.2023.) - Izvanredan nastup imala je danas Jana Koščak na svom prvom seniorskom petoboju u dvorani u Tallinnu na međunarodnom višebojskom mitingu gdje je popravila hrvatske rekorde u tri discipline.

Svoj petoboj počela je s novim mlađejuniorskim rekordom na 60 m prepone 8,21. Nastavila je s preskočenih 1,82 m u skoku u vis, kuglu je bacila 11,40 m, a u skoku u dalj postavlja nove hrvatske rekorde u tri uzrasta - seniorskom, juniorskom i mlađejuniorskom sa skokom od 6,34 m. Nakon što je u zadnjoj disciplini petoboja na 800 m trčala 2:23,97 ukupno zbroj bodova nakon pet disciplina iznosio je 4432, što je novi hrvatski seniorski i juniorski rekord u dvorani. S tim rezultatom Jana je osvojila 3. mjesto na mitingu, a bila je najmlađa među 25 petobojki koje su nastupile. Do ostvarenja norme za nastup na seniorskom dvoranskom prvenstvu Europe nedostajalo joj je tek 148 bodova.

Ako sve zbrojimo Jana je danas postavila čak 6 novih hrvatskih dvoranskih rekorda. Prema trenutno dostupnim tablicama sezone Svjetske atletike ona je s ovim petobojem prva na svjetskim juniorskim i mlađejuniorskim tablicama sezone. S rezulatima na 60 m prepone i u skoku u dalj trenutno je vodeća na svjetskim tablicama mlađih juniorki u tim disciplinama.

Dobar nastup u sedmoboju imao je danas i Fran Bonifačić u Beogradu gdje je nastupio izvan konkurencije i u svom prvom seniorskom sedmoboju u dvorani sakupio ukupno 5570 bodova što je drugi rezultat svih vremena u Hrvatskoj u dvorani u ovoj disciplini i samo 97 bodova slabiji od hrvatskog rekorda.

Rezultati Tallinn ...

HRVATSKI ATLETSKI SAVEZ
Croatian Athletics Federation HRVATSKI ATLETSKI SAVEZ
Croatian Athletics Federation

E: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.  W: www.has.hr
T: +385 1 4613 499
OIB: 75893754111

Metalčeva ulica 5 (IV kat)
HR-10000 Zagreb

Copyright 2023 © Hrvatski atletski savez | Sva prava pridržana