Ultramaraton u čast Josipu Joviću – prvom stradalom hrvatskom branitelju

Zagreb (23.11.2023.) - Članovi AK Plitvice su u spomen na Josipa Jovića, prvog poginulog hrvatskog branitelja u Domovinskom ratu, i ove godine istrčali 243 kilometra.

Utrka je krenula iz Plitvica, mjesta pogibije, a završila u Aržanu, mjestu rođenja Josipa Jovića. Utrkom od četiri etape na relaciji Plitvice – Gračac – Knin – Sinj – Aržano, osim Joviću, počast se odaje i svim drugim nevinim žrtvama Domovinskog rata.

Članovi AK Plitvice koji su trčali ovaj ultramaraton, potpisali su majicu koju su na kraju utrke predali obitelji Jović u rodnoj kući Josipa Jovića. Majica će biti izložena u Spomen Domu Josip Jović koji je ove godine napravljen u Aržanu, a uskoro će biti otvoren za posjetitelje. Majicu je u ime cijele ekipe predao najmlađi među njima i idejni začetnik ultramaratona Plitvice-Aržano i predsjednik AK Plitvice, Leopold Špehar, a majicu su se obvezali čuvati nećaci pokojnog Josipa Jovića, Mario Jović, Lea Jović i Josip Jović.

Trkače je dočekao i predsjednik HAS-a Ivan Veštić koji ovim putem u ime Hrvatskog atletskog saveza čestita i zahvaljuje na grandioznom pothvatu kojim čuvaju uspomenu na hrvatskog viteza Josipa Jovića.

HRVATSKI ATLETSKI SAVEZ
Croatian Athletics Federation HRVATSKI ATLETSKI SAVEZ
Croatian Athletics Federation

E: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.  W: www.has.hr
T: +385 1 4613 499
OIB: 75893754111

Metalčeva ulica 5 (IV kat)
HR-10000 Zagreb

Copyright 2023 © Hrvatski atletski savez | Sva prava pridržana