Preliminarni kalendar natjecanja za 2024. godinu i natječaj za organizaciju

Zagreb (30.11.2023.) - Hrvatski atletski savez objavljuje kalendar natjecanja za 2024. godinu. U kalendaru su objavljeni termini održavanja dvoranskih i stadionskih natjecanja na državnoj razini te kroseva i prvenstva Hrvatske u cestovnom trčanju i hodanju.

Pozivamo klubove da kandidiraju za organizaciju spomenutih natjecanja i svoju kandidaturu pošalju u Ured HAS-a najkasnije do 15.12.2023. za dvoranska natjecanja, a do 22.12.2023. za ostala natjecanja.

Organizacija izvan stadionskih prvenstava Hrvatske

Potencijalni organizatori prvenstava Hvatske za 2024. godinu u polumaratonu, maratonu, planinskom trčanju, 6-satnom i 12-satnom trčanju te "dugom" i "kratkom" trailu mogu poslati svoju kandidaturu za organizaciju također do 22.12.2023. Kandidatura treba obavezno sadržavati i datum održavanja Prvenstva.

Ostala stadionska natjecanja

Pozivaju se klubovi da dostave eventualna natjecanja koje će organizirati, a nisu u preliminarnom kalendaru, obavezno s datumom održavanja i to najkasnije do 22.12.2023. kako bi bila uvrštena u Kalendar HAS-a za 2024. godinu

Prijave za natječaj je potrebno dostaviti u Ured HAS-a na email This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it..

Preliminarni kalendar natjecanja za 2024. godinu

VAŽNO! - Uz kandidaturu obavezno poslati popunjene sljedeće obrasce ovisno o vrsti natjecanja (popunjene obrasce poslati u izvornom formatu - a ne pdf, skenirani dokumet ili sl.):

Obrazac uz kandidaturu za državna natjecanja (Pojedinačna i ekipna PH i kupovi)
Obrazac uz kandidaturu za ostala natjecanja

Domaća natjecanja u Kalendaru Svjetske atletike

Kao i ove godine samo rezultati s natjecanja koja su u kalendara Svjetske atletike priznat će se za svjetski ranking, svjetske rekorde, top liste sezone, norme za velika međunarodna natjecanja i Olimpijske igre te ostale statističke potrebe Svjetske atletike.

Zahtjevi za uvrštenje u Kalendar se mogu podnijeti za sve vrste natjecanja (prvenstva, međunarodni susreti i mitinzi) i to za sve discipline za uzraste od kadeta nadalje. To vrijedi za stadionska natjecanja (na otvorenom i u dvorani), višeboje, sportsko hodanje, cestovno trčanje i kroseve. Svjetska atletika će priznati samo one rezultate koji će biti postignuti na natjecanjima koja su u potpunosti u skladu s važećim i relevantnim tehničkim pravilima Svjetske atletike.

Svako tako usklađeno natjecanje, koje želi steći članstvo i status u Svjetskim rang-listama, morati će podnijeti zahtjev, putem ili uz podršku svoga nacionalnog saveza. Svjetska atletika će održavati kalendar takvih natjecanja i objavljivati ga na svojoj web stranici.

Za sva natjecanja prijavljena u Kalendar Svjetske atletike, osim Nacionalnih pojedinačnih prvenstava i natjecanja u organizaciji nacionalnog saveza, potrebno je platiti kotizaciju Svjetskoj atletici u iznosu od 25 €. Prijava u Kalendar Svjetske atletike mora biti najkasnije 60 dana prije natjecanja uz obaveznu prijavu disciplina za to natjecanje.

Organizatori natjecanja iz Kalendara Svjetske atletike mogu koristiti logo "WORLD RANKINGS COMPETITION" na svojim startnim listama, rezultatima, web stranici, itd.

Temeljem ove odluke Svjetske atletike, Hrvatski atletski savez će prijaviti u Kalendar za 2024. godinu sva pojedinačna prvenstva Hrvatske te kupove i ekipna prvenstva. Za sva ostala natjecanja koja se mogu prijaviti u Kalendar Svjetske atletike, Organizatori koji žele da im natjecanje bude u Kalendaru Svjetske atletike, trebaju sami prijaviti natjecanja Svjetskoj atletici. 

 

HRVATSKI ATLETSKI SAVEZ
Croatian Athletics Federation HRVATSKI ATLETSKI SAVEZ
Croatian Athletics Federation

E: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.  W: www.has.hr
T: +385 1 4613 499
OIB: 75893754111

Metalčeva ulica 5 (IV kat)
HR-10000 Zagreb

Copyright 2023 © Hrvatski atletski savez | Sva prava pridržana