Registracija atletičara za 2024. godinu

Zagreb (19.12.2023.) - Redovne registracije atletičara za 2024. godinu moguće su od srijede 20. prosinca i to isključivo kroz web aplikaciju za registracije.

Za sve one atletičare za koje se samo produžuje registracija u postojećem klubu za sljedeću godinu, a bili su registrirani u 2023. godini, dovoljno je samo u aplikaciji označiti 2024. godinu, a za one koji nisu bili registrirani ove godine obazno je dostaviti ("uploadati") fotografiju, domovnicu i Zahtjev za primitak u članstvo kluba.

Podsjećamo sve klubove, koji imaju nove atletičara, a koji dolaze iz drugih klubova u ovogodišnjem prijelaznom roku, da su ih dužni registrirati u HAS-u do 31.12.2023. za sljedeću 2024. godinu temeljem članka 20.e Pravilnika o Prijelazu i registraciji atletičara.

Uredu HAS-a za takve atletičare treba poslati dokaz o plaćenoj odšteti ili sporazum dva kluba o načinu rješavanja odštete (u slučaju kada postoji odštetni zahtjev). Po primitku dokaza o ispunjenju uvjeta za prijelaz atletičara, Ured HAS-a će takve atletičare kroz novu web aplikaciju za registracije "prebaciti" na novi klub koji mora dostaviti (kroz web aplikaciju) potrebne dokumente nakon čega će Ured HAS-a registrirati takve atletičare. Za atletičare koji su bili registrirani za 2023. godinu dovoljno je dostaviti ("uploadati") domovnicu i novi Zahtjev za primitak u članstvo kluba, a za one koji nisu bili registrirani za 2023. godinu obavezno je dostaviti ("uploadati") fotografiju, domovnicu i Zahtjev za primitak u članstvo kluba.

Ovo se ne odnosi na atletičare koji su u žalbenom postupku prema Izvršnom odboru HAS-a.

Podsjećamo također da se protiv odluke Komisije za prijelaze i registraciju nezadovoljna strana može žaliti IO Hrvatskog atletskog saveza, čija odluka je konačna. Žalba se, sukladno proceduri iz članka 19. Pravilnika, podnosi u razdoblju od 22.12. do 31.12. ove godine.

Napominjemo da je prvo državno natjecanje u dvorani, prema Kalendaru HAS-a, Prvenstvo Hrvatske u dvorani za mlađe seniore i mlađe seniorke na rasporedu 13. siječnja 2024. što znači da svi oni koji namjeravaju nastupiti na tom natjecanju moraju biti registrirani najkasnije do 6. siječnja 2024.

Prema Općim pravilima i propozicijama za natjecanja za 2024. godinu prilikom ažuriranja obavljenih liječničkih pregleda obavezno je priložiti ("uploadati") kopiju potvrde o obavljenom liječničkom pregledu i to od prvog sljedećeg liječničkog pregleda nadalje.

HRVATSKI ATLETSKI SAVEZ
Croatian Athletics Federation HRVATSKI ATLETSKI SAVEZ
Croatian Athletics Federation

E: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.  W: www.has.hr
T: +385 1 4613 499
OIB: 75893754111

Metalčeva ulica 5 (IV kat)
HR-10000 Zagreb

Copyright 2023 © Hrvatski atletski savez | Sva prava pridržana