Informacije za 2024.

Zagreb (08.01.2024.) - S obzirom da smo u godini važnih natjecanja, posebice Olimpijskih igara i Europskog prvenstva, želimo vas dodatno informirati o dokumentima kojima je regulirano funkcioniranje saveza zbog lakše komunikacije i izbjegavanja nesporazuma.

Naglasili bi više godina ponavljane činjenice te novine iz dokumenta "Selekcije, natjecanja, kriteriji i kandidati za 2024. godinu". Napominjemo da smo dužni navedeno provoditi sukladno odluci IO, Uputi o financijskoj realizaciji programa HOO, zakonskim aktima, te financijskom planu saveza. Sugeriramo pročitati cijeli dokument jer smo izdvojili samo dijelove.


Programi su individualizirani, namijenjeni navedenim atletičarima te neprenosivi na druge, a realizacija je isključivo preko kluba.


Predviđeni iznosi namijenjeni su pripremama, a do 10% iznosa moći će se potrošiti za sportsku opremu, zdravstvenu skrb (uz verifikaciju predsjednika zdravstvene komisije te ustanove u koju on uputi)  i suplementaciju (verifikacija od strane ovlaštene osobe u HOO).


Za sve korisnike ovih sredstava trebaju biti predani formulari s osnovnim podacima, sportskom stažu i planiranim rezultatima po sezonama. Trebaju se dostaviti i planovi i programi treninga uz službenu (klub i službena adresa kluba) i pravovremenu zamolbu za realizaciju aktivnosti i troškova (minimalno 15 dana) te odobrenje od strane izbornika seniorske reprezentacije.


Atletičarima koji su korisnici Razvojnih programa HOO predviđaju se sredstva u iznosu od 50% predviđenih.


Svi zahtjevi koji se odnose na programske aktivnosti u 2024. te siječnju mjesecu 2025. moraju biti upućeni u ured saveza te odobreni do 15.10.2024. a računi predani do 01.11.2024. Iza tog roka niti jedan zahtjev neće biti moguće realizirati, bez obzira na moguće preostala sredstva u programu.

 
Svi korisnici sredstava iz ovog programa dužni su nastupiti na Prvenstvu Hrvatske, za reprezentacijsku selekciju u koju su pozvani te ostvarivati komunikaciju s medijima sukladno njihovim zahtjevima. Za slučaj da se navedeno ne ispuni, sredstva iz programa se neće moći koristiti. Atletičari koji u kontinuitetu ne ostvaruju planirane rezultate odnosno definirane rezultatske pomake po godinama koristit će programe u pedeset postotnom dijelu od onog koji je definiran.


U svim aktivnostima vezanim uz provedbu ovog dokumenta mjerodavan je Pravilnik o reprezentacijama kao i ostali važeći dokumenti Hrvatskog atletskog saveza. Eventualno izostavljena natjecanja iz tehničkih razloga ili pogreškom ne isključuju odlazak na ista. Jednako tako sva navedena natjecanja nisu obvezatna za nastup, te sva natjecanja nisu u sustavu financiranja.


Sva eventualno pogreškom izostavljena imena kod formiranja dokumenta bit će uvrštena u definiranu skupinu.  
U tom smislu nepotrebno je pisati žalbe nego samo službeno od strane kluba poslati informaciju sa zahtjevom za uvrštenje ili izostavljanje

Tromeč u Beogradu 24.01.2024.
Ponavljamo još jednom informaciju da će reprezentacija biti određena 13.01.2024. na Prvenstvu Hrvatske u dvorani za mlađe seniore-ke u Zagrebu gdje će sukladno Pravilima i propozicijama za natjecanja biti omogućen nastup svima koji mogu kandidirati za reprezentaciju. Reprezentacijski status izborit će atletičari-ke koji na tom natjecanju osvoje prva dva mjesta na pojedinoj disciplini. Za štafetu 4 x 400m vrijedit će isto za četvero prvoplasiranih.
Prijave za Dvoransko PH za mlađe seniore i mlađe seniorke moguće su  do srijede 10. siječnja do 24 sata, a prijave izvan konkurencije sukladno Pravilima i propozicijama za natjecanja do sutra 09.01. do 24h.

Provedba natjecanja
Upozoravamo sve organizatore natjecanja da su dužni osigurati sve stavke iz Obrazca uz organizaciju državnih prvenstava i kupova iz dijela OBAVEZNO OSIGURATI.


Natjecatelji koji nemaju pravovaljani liječnički pregled ne mogu nastupiti sukladno Zakonu o sportu. Kako je uoćen čitav niz zlouporaba, kontrole liječničkih pregleda će biti u potpunosti provedene. Upute za unos liječničkih pregleda su u sklopu aplikacije.


Klub organizator dužan je izdati račun klubovima za plaćenu startninu u roku od 30 dana od održavanja natjecanja te u protivnom snosi propisanu sankciju.
Ostale izmjene možete pogledati ovdje

HRVATSKI ATLETSKI SAVEZ
Croatian Athletics Federation HRVATSKI ATLETSKI SAVEZ
Croatian Athletics Federation

E: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.  W: www.has.hr
T: +385 1 4613 499
OIB: 75893754111

Metalčeva ulica 5 (IV kat)
HR-10000 Zagreb

Copyright 2023 © Hrvatski atletski savez | Sva prava pridržana