Menu

U Zagrebu otvorena prva atletska dvorana s kružnom stazom u Hrvatskoj

HASZagreb (16.02.2018.) - Povijesni dan za hrvatsku atletiku danas u Zagrebu. Otvorena je prva atletska dvorana u Hrvatskoj s kružnom stazom, a otvorila ju je dvostruka olimpijska pobjednica te svjetska i europska prvakinja u bacanju diska Sandra Perković, uz pomoć osvajača bronce u bacanju kugle na svjetskom prvenstvu Stipe Žunića. Dvorana je izgrađena na Zagrebačkom velesajmu u Paviljonu 1 i ima 9000 m2. Sastoji se od kružne atletske staze od 200 m sa četiri trake, šest traka od 60 m, skakališta za dalj, troskok, vis i motku te bacalište kugle. Također su napravljene garderobe, teretana i teleskopske tribine za 300 gledatelja. Vrijednost ukupne investijcije je oko 16 milijuna kuna. Grad Zagreb zakupio je paviljon od Zagrebačkog holdinga idućih pet godina, za potrebe atletičara.

"Ova dvorana ide u povijest. Drago mi je što su nas Sandra, Stipe i ostali naši sportaši 'natjerali' da napravimo ovu dvoranu", naglasio je gradonačelnik Milan Bandić, a predsjednik Zagrebačkog atletskog saveza Marko Jakopović istaknuo je kako je ovo povijesni trenutak za hrvatsku i zagrebačku atletiku jer smo do sada bili jedna od rijetkih europskih zemalja koja nije imala atletsku dvoranu.

Prvo službeno natjecanje u novoj dvorani održat će u subotu 24. veljače kada je na programo seniorsko dvoransko prvenstvo Hrvatske te prvenstvo Slovenije u kružnim trčanjima.

Dvorana Zagreb Dvorana Zagreb Dvorana Zagreb

Sponzori

Nike Z L A T N I    S P O N Z O R